Onderzoeksplatform Follow the Money zoekt onderwerpen in Flevoland

19 november 2019 ... Het werd heel spannend, die laatste uren van #FlevoPitch. Toen de tweede ronde begon, leek het voorstel voor een onderzoek naar de uitbreiding van Lelystad Airport aanvankelijk de gedoodverfde winnaar te worden. Maar het onderzoeksvoorstel over de windparken in Flevoland maakte een inhaalslag. De laatste dagen liepen ze gelijk op.

De pitch "Lelystad Airport" had de hele stemperiode geduchte concurrentie van de onderzoeksvraag van Paul Kemps (Swifterbant) en Hans van Veen (Ketelhaven). Zij wilden weten of de overheid nog wel de belangen van de burger vertegenwoordigt bij het tot stand komen van windmolenparken in Flevoland. Met 510 tegen 377 moest de windturbinepitch het afleggen tegen die van de luchthaven. 

Helaas niet gewonnen maar volgens de redactie van Omroep Flevoland is de pitch "Windparken Flevoland" een van de overgebleven onderwerpen die zeer de moeite waard is om nader te onderzoeken. Deze gaat zeker niet de prullenbak in, maar krijgt op een later tijdstip de aandacht die ze verdient!